Διεύθυνση:Ακτή του Ήλιου Άλιμος , Αττικής
Κατηγορία:Wine bar - Restaurant, Καλοκαιρινά Must
Τηλέφωνα:2103214148

Περιγραφή

 


Fabrica de Vino in the Sand


Το πρώτο beach wine bar της πόλης


Το Fabrica de Vino in the Sand ανοίξε τις πόρτες του για να σας υποδεχθεί κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η καλοκαιρινή εκδοχή της Fabrica de vino είναι... γεγονός! Στην «Ακτή του Ήλιου», στην Ποσειδώνος, εκεί που η παραλιακή αυτή λεωφόρος συναντά την οδό Αλίμου, στην παραλία La Cabana, θα σας περιμένει να σας διασκεδάσει και να σας κάνει μια νέα καλοκαιρινή πρόταση για το κρασί. Το κρασί, όπως το προτείνει η Fabrica, δίνοντάς του πάντα, τον πρώτο λόγο. 
Ένας καταπληκτικός χώρος δίπλα στο κύμα, πάνω στην άμμο, στην εξαιρετική ακρογιαλιά της Αττικής Γης. Κάτω από τα αρμυρίκια δημιουργήθηκε μια Fabrica de Vino, με απολύτως καλοκαιρινή διάθεση. Με απλότητα αλλά και με ουσία, με χαλαρή διάθεση αλλά και με... άποψη, η Fabrica de Vino in the Sand σας υπόσχεται ότι θα αντικρίσετε πάνω στη θάλασσα το καλοκαιρινό της «είδωλο», αφού η φιλοσοφία της Fabrica de Vino, από την Εμ. Μπενάκη 3, κατεβαίνει ατόφια και απαράλλαχτη στην αμμουδιά της παραλίας του Αλίμου.
Ένα μεγάλο κομμάτι της λίστας (κρασιών) μας θα κατηφορίσει στον Άλιμο, με έμφαση στα λευκά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, στις ολόφρεσκες παραγωγές των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και τις ποικιλίες με τον ιδανικό χαρακτήρα, για να τις πιούμε το καλοκαίρι. Τα παραδοσιακά κόκκινα κρασιά δεν θα έχουν την τιμητική τους στη Fabrica de Vino in the Sand. Κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα λευκά, ροζέ, φρέσκα κόκκινα κρασιά. Μεγάλη ποικιλία σε ημίξηρα, ημίγλυκα, γλυκά αλλά και ημιαφρώδη και αφρώδη κρασιά, πάντα του ελληνικού αμπελώνα.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές θα είναι και τα τσίπουρά μας, που θα δεσπόζουν στη λίστα. Τσίπουρα από όλη την Ελλάδα. Οι μπίρες (καλοκαίρι βλέπετε, δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε) θα μπουν κι αυτές στο χορό της λίστας, αλλά ακολουθώντας τους κανόνες του κρασιού. Μπίρες σε μεγάλες φιάλες των 750ml, που θα σερβίρονται σε ποτήρι του κρασιού. Οι μπίρες θα προέρχονται αποκλειστικά από τον πολύπαθο ευρωπαϊκο νότο, αφού 1 θα είναι ισπανική, 2 ιταλικές και 2 ελληνικές.
Η λίστα θα περιλαμβάνει περίπου 200+ ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, από τις οποίες 40 θα είναι σε ποτήρι 75ml και 150ml, όπως πρώτη η Fabrica de Vino καθιέρωσε. Η Fabrica de Vino in the Sand όμως, με αφορμή το καλοκαίρι, θα κάνει και ένα βήμα παραπέρα: σε συνεργασία με τον Αριστοτέλη Παπαδόπουλο και την Soulshakers ετοιμάζει λίστα κοκτέιλ με ελληνικά κρασιά και τσίπουρα. Επίσης με κατεξοχήν ελληνικά ποτά, όπως μαστίχα, τεντούρα, κουμ-κουάτ και λικέρ από ελληνικά φρούτα, από μικρές ποτοποιίες ανά την Ελλάδα.
Η κουζίνα μας, στην ίδια φιλοσοφία του tapas & pintchos, προσαρμοσμένο στην καλοκαιρινή διάθεση, με γεύσεις που δεν θα πέσουν βαριές στη ραστώνη του καλοκαιριού.
Θα είναι ανοιχτά από τις 21:00, κάθε βράδυ για όλο το καλοκαίρι.