Διεύθυνση:Ευριπίδου 45, Αθήνα , Αττικής
Κατηγορία:Παντοπωλείο, Αλλαντικά Προϊόντα, Τυροκομικά Προϊόντα, Αλίπαστα
Τηλέφωνα:2103217187
FAX:2103250794
E-mail: info@miran.gr
Website:www.miran.gr

Περιγραφή

Η εταιρεία ΜΙΡΑΝ ιδρύθηκε το 1922 απο τον Μιράν Κουρουνλιάν ο οποίος δημιούργησε μια μικρή μονάδα παραγωγής παστουρμά και σουτζουκιού για να εξυπηρετήσει μερικούς μερακλήδες φίλους του. Η ποιότητα του καλού παστουρμά και σουτζουκιού διαδόθηκε σ'όλη τη χώρα. Η ποιότητα και η ξεχωριστή γεύση των προϊόντων ΜΙΡΑΝ έγινε τρόπος ζωής για τους λάτρεις του είδους.

Το 1950 ήταν μια καθοριστική χρονιά για το μέλλον της εταιρείας. Δημιουργείται ένα πρότυπο εργοστάσιο παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων. Έτσι ξεκινάει η διανομή προιόντων ΜΙΡΑΝ σε όλες τις περιοχές της χώρας ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες. Το 1960 αναλαμβάνει την επιχείρηση ο γιός του ιδρυτή Μπέδρος ο οποίος αυξάνει την γκάμα των προϊόντων και ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στη βόρεια Ελλάδα. Το 1983 το εργοστάσιο επεκτείνεται και δημιουργείται μια μονάδα σε μια έκταση 1300 τ.μ. όπου παράγονται πλέον μαζικά τα δύο κύρια προιόντα της εταιρείας, ο παστουρμάς και το σουτζούκι. Η φίρμα ΜΙΡΑΝ γίνεται συνώνυμη της ποιότητας και της παράδοσης.

Το 1994 αναλαμβάνουν την επιχείρηση οι δύο γιοί του Μπεδρός, Μιράν και Κρικόρ, οι οποίοι αναβαθμίζουν το υπάρχον κέντρο διανομής προϊόντων, εκπαιδεύουν άρτια το προσωπικό της, μηχανογραφούν το λογιστήριο και το σημαντικότερο αποκτουν κωδικό εξαγωγής των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τρίτες χώρες. Σήμερα η εταιρεία ΜΙΡΑΝ είναι η μεγαλύτερη στο είδος της σε όλη την Ευρώπη.