Διεύθυνση:Λεωφόρος Τατοΐου 137 (Πάροδος) Βαρυμπόμπη 137, Αχαρνές , Αττικής
Κατηγορία:Ιππικός Όμιλος
Περιοχή:Βαρυμπόμπη
Τηλέφωνα:2108169575
Κινητά Τηλέφωνα:6932501501
FAX:2108169502
E-mail: contact@iovop.gr
Website:www.iovop.gr

Περιγραφή

Ο Ιππικός Όμιλος Βορείων Προαστίων ιδρύθηκε το 1987 με σκοπό την καλλιέργεια του αθλήματος της ιππασίας και τη διάδοση του φιλίππου πνεύματος. Αποτελέι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και οι αθλητές του λαμβάνουν μέρος με ιδιάιτερη επιτυχία σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται, στη Βαρυμπόμπη (πάροδος Λ.Τατοΐου 137), και είναι εύκολα προσβάσιμη από όλες τις περιοχές της Αθήνας. Όλοι οι χώροι του Ομίλου ανακαινίστηκαν πρόσφατα και πλέον θεωρούνται οι πιο σύγχρονες και πλήρεις ιππικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα.


Ο Ι.Ο.ΒΟ.Π. διαθέτει σήμερα 3 υπερσύγχρονα ιπποδρόμια( το ένα στεγασμένο) με άριστο φωτισμό, 2 paddocks και περπατήστρα-walker.Διαθέτει επίσης 96 στάβλους υψηλών προδιαγραφών όλοι με ατομικό σύστημα υδρονέφωσης και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Στο έμψυχο δυναμικό του ανήκουν μερικοί από τους πιο αξιόλογους προπονητές και αθλητές που δραστηριοποιούνται στην ιππασία σήμερα.


Το κύριο μέλημα των υπευθύνων είναι η καλή διαβίωση των αλόγων και η ασφάλεια στην προπόνηση των αθλητών και μαθητών της σχολής.


Η σχολή Ιππασίας του Ομίλου παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκμάθησης ιππασίας σε αρχάριους ή προχωρημένους, καθώς διαθέτει και αίθουσα θεωρητικών μαθημάτων όπου η ιππική παιδεία γίνεται πράξη.


Επιπλέον, ο Ι.Ο.ΒΟ.Π. διαθέτει το μοναδικό στην Ελλάδα, pony club, όπου οι μικροί φίλοι της ιππασίας, από 3 εώς 7 ετών, μπορούν να γνωρίσουν από κοντά το συναρπαστικό άθλημα της ιππασίας και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια και δημιουργικότητα.


Διαθέτει επίσης και τμήμα θεραπευτικής ιππασίας με την πλέον έμπειρη και καταξιωμένη ομάδα θεραπευτών.


Το ζεστό club house σε επαφή με τα ιπποδρόμια προπόνησης με free WiFi κάνει την παρουσία των φίλων της ιππασίας στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων ιδιαίτερα ευχάριστη.